Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

 

 

Kako integrirati sistem vodenja in inoviranje v podjetju

Danilo Tic

Obstoječa podjetja standardizirajo utečene procese v podjetju s pomočjo zahtev, ki si jih postavijo ali jih povzamejo iz standardov, ki jih predpisujejo. Rutinske aktivnosti je preprosto prepoznati in najti v temeljnih procesih podjetja. V primeru, da se podjetju ne zgodi v času poslovanja nič, je to zelo primerno in mogoče. Če pa podjetje posluje na globalnem trgu, pa je podvrženo vsakodnevnim spremembam, ki zahtevajo, da se izboljšuje in inovira neprenehoma. V tem primeru mora podjetje eksperimentirati z izboljšavami in inovacijami. Če tega sploh ne počne ali počne brez, da bi to preizkusilo, če deluje ali ne deluje, je obsojeno na stagnacijo ali celo na propad.

Za uspešno izvajanje nenehnih izboljšav in inovacij mora te procese združiti v obstoječe procese. S pomočjo orodij, kot je platno vrednostne ponudbe in poslovnega modela pričeti z nenehnimi eksperimenti, kjer na stroškovno ugoden način preverjajo nove ideje za izboljševanje procesov, proizvodov, storitev in poslovnih modelov.

Podjetja, ki standardizirajo ali imajo standardizirano poslovanje po zahtevah standardov ISO vedno naletijo na zahteve po izboljšavah, ki jih lahko nadgradijo z zahtevami po inoviranju, ki uporabljajo orodja za oblikovanje vrednostnih ponudb, poslovnega modela in kulture podjetja. Preprosta vizualna orodja so izjemen pripomoček za ustvarjalno oblikovanje, ki se lahko v kratkem povrne v obliki večjih prihodkov, nižjih stroškov, višje dodane vrednosti, večjega zadovoljstva zaposlenih, dobaviteljev, lastnikov in kupcev.

Danilo Tič