Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

 

 

Kako učinkovito in uspešno izvajati poslovne procese?

Danilo Tic

Če ste se v pretklosti ukvarjali s prepoznavanjem poslovnih procesov in niste dobili želenih rezultatov, vam lahko ponudim nekaj namigov.

  1. V kolikor ste prepoznali procese in imate še vedno funkcijsko organizacijo vam predlagamo, da organizacijo prilagodite prepoznanim procesom. Izmed teh določite tiste, ki vam prinašajo direktno dodano vrednost, tiste, ki so povezani z vodenje in tiste, ki so podporni ter zagotavljajo dodporo izvedbenim.
  2. Če imate uvedeno procesno organizacijo podjetja, z določenimi lastniki procesa, odjemalci, vhodi, aktivnostmi, izhodi. Preverite ali imate določene omejitve procesa, ključne kazalnike uspeha in vire.
  3. Če ste vse to določili preverite vrednost, ki jo nosilci procesov dobavljajo svojim odjemalcem. Ugotoviti morate ali opravljate v procesih delo, ki mora biti za odjemalca opravljeno. Kakšno materjalno, emocionalno ali socialno delo mora biti za odjemalca opravljeno. Kakšne koristi želijo biti odjemalci deležni in kakšna tveganja morajo biti za odjemalca zmanjšana. Pri tem je smiselno uporabiti platno vrednostne ponudbe, kjer prepoznate želje, potrebe in zahteve odjemacev. Ugotovljeno primerjate z vašo dobavljeno vrednostjo. Kakšne materijalne, socialne, emocionalne vrednosti jim dostavljate. Preveriti morate, kakšnih koristi so pri tem deležni in kakšna tveganja jim pri tem zmanjšujete.

S takšno preprosto analizo lahko hitro preverite stanje in pri tem prepoznate možnosti za izboljšave. Ob enem pa prepoznate tudi svoje prednosti.

Danilo Tič