Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

 

 

Bonpet ampule za planinske postojanke

Danilo Tic

Že nekaj let sodelujem s pojetjem Bonpet Sy. iz Trbovelj, ki ima svoj obrat v Hrastniku. Proizvajajo protipožarne ampule, ki jih preventivno namestimo na mesta tvegana za požare. Ker že dobrih 40 let zahajam v gore in aktivno sodelujem z planinskimi društvi, sem predlagal kampanjo za namestitev ampul v planinskih postojankah, kjer so se v preteklosti zgodili številni požari in so postojanke pogorele do tal. Kapanja se je končala neuspešno, kljub temu, da je med tem pogorela ena postojanka do tal. Analiziral sem vrednostno ponudbo, kanale poslovnega modela in kupce.

ampule_bonpet

Ugotovil sem sledeče:

  • izdelek je inovativen in zgodnjih adapterjev ni,

  • kampanja preko e-pošte ni primerna zaradi strukture odgovornih v planinskih društvih, ki odločajo,

  • odgovorni na planinskih društvih samoiniciativno ne prepoznajo vrednosti samodejne pogasitve ognja z ampulo (mislijo, nam se ne more zgoditi),

  • kljub temu, da zavarovalnice ponujajo 10% popust pri zavarovanju stavbe, ki ima vgrajeno/e ampule, tega zavarovanci (paninska društva) ne vejo.

Kaj sem se pri tem naučil:

  • kampanja mora biti zaradi sturkture odločevalcev osebna,

  • tisti, ki kot kanali pri kampanji ponujajo vrednost,morajo natačno vedeti, kakšno korist ponujajo, katera tveganja zmanjšujejo in kakšno preventivno delo je za društva zato opravljeno,

  • zato mora Bonpet poiskati nove partnerje, ki so ob enem novi kanal,

  • to so zavarovalni agenti, ki prodajajo zavarovanja stavb, za njih morajo organizirati šolanje in jih ustrezno nagraditi.